Ara
RADYO HATAY DİNLE
Radyo Hatay'ı Dinlemek için BURAYA TIKLAYIN

Yeni Başlık  Cevap Yaz
Kabak Boraniye Tarifi           (gösterim sayısı: 281)
Yazan Konu içeriği
boşluk
[AbduLLah]
Site Kurucusu
Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 21.03.2017
İleti Sayısı: 82
Şehir: Hatay
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder
Konu Tarihi: 10.04.2017- 20:22
Alıntı yaparak cevapla  


Hatay‘ın meşhur lezzetleri içinde bulunan Kabak Borani tarifi için özel olarak Antakya İlçesinde yaşıyan misafir perver bir aileye konuk oldu.
Misafir odluğumuz evin hanımı yapılışı hakkında sıra ile bilgiler verdi.

Aşama, aşama yapılan Borani yapıldığı anda mis gibi kokular mutfağı sarmaya başladı.
Aklımızdan geçen şuydu:
Bu yemek yapılırken bu kadar güzel kokuyorsa lezzeti nasıldı?
Merak ettiyseniz Borani tarifi adım, adım uygulayarak lezzetine sizde varabilirsiniz.

Kabak Borani Tarifi

Pilav ile genelde birlikte kombine edilen Hatay kabak boranisi yapılışı şöyledir:

Malzemeleri:


  • 1
kg Hatay beyaz kış kabağı

  • 250
gr kuzu kuşbaşı et

  • 1
su bardağı nohut

  • 1
büyük baş kuru soğan

  • 1
baş sarımsak

  • 200
gr tuzlu yoğurt

  • 3
adet yazdan kurutulmuş baş biber

  • 1
Tatlı Kağışı Tuz (İsteğe Bağlı 1.5 Tatlı Kaşığı Tuz Atabilirsiniz)

  • 1
Tatlı Kaşığı Kuru Nane

  • 1
Litre Su

Nasıl Yapılır? Sırasıyla Kabak Borani Yapılışı :

Öncelikle kuru biberlerin çekirdekleri iyice temizlenir.
Kuş başı büyüklüğünde biberler doğranır.
Bir kase içerisine su eklenir biberler yumuşamaya bırakılır.
Kabaklar karpuz dilimlerine benzer şekilde kesilir.
Daha sonra kabukları soyulur.
Küp şeklinde kabak doğranır.
Daha sonra etler tencerede kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Etler piştikten sonra sıvı yağ, kuru soğan ve sarımsak ile soğanlar solana kadar pişirilir.
Daha sonra kabaklar eklenir.

1 lt su ile kabakların göz ayarı yarı pişirim zamanında nohut, tuzlu yoğurt,   eklenir ve tencere kapağı açık şekilde pişirilmeye devam edilir.
(Tuzlu yoğurtun kesilmemesi için tencere kapağı açık bırakılır) Baharatlar yemeğimizin üzerine ilave edilir.
En son kuru biberler eklenir ve kabak tamamen yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam eder. Belli bir süre yemeği dinlendirmeniz gerekir.
Piştikten hemen sonra servis edilmez.

Kabak Borani ile Kombin Edilen Yemekler

Prinç Pilavı
Domatesli Bulgur Pilavı
Biberli Aş
Aşşür
Kağıt Kebabı
Tepsiye Et




Resim Ekleme


Hatay Lezzet Diyari
Hatay'ın Eşsiz Lezzetlerini Tüm Dünya'ya Tanıtıyoruz.
www.hataylezzetdiyari.com
facebook.com/HatayLezzetDiyari
Twitter.com/htylezzetdiyari
Cvp:
Yazan Cevap içeriği
boşluk
[neyerde]
Kayıtlı Kullanıcı
Varsayılan Kullanıcı Resmi
Kayıt Tarihi: 26.09.2017
İleti Sayısı: 1
Şehir: Gizli
Durum: Forumda Değil

E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder
Cevap Tarihi: 26.09.2017- 13:47
Alıntı yaparak cevapla  


Teşekkürler

https://neyerdenegokte.com/
Yeni Başlık  Cevap Yaz
 Bu konuyu 1 kişi görüntülüyor:  1 Misafir, 0 Üye
 Bu konuyu görüntüleyen üye yok.